De reis…


De start van een team
september 12, 2009, 00:13
Filed under: Visie, Ymor | Tags: , , ,

Ruim 3,5 jaar geleden heb ik de overstap naar Ymor gemaakt. Die tijd is voor mij ontzettend leerzaam geweest. Steeds meer begon bij mij het verlangen te groeien iets met alle opgedane kennis en ervaring te doen. Om me heen zag (zie) ik veel jonge collega’s met een enorm potentieel in zich! Stuk voor stuk slimme mensen die willen groeien, die het vakgebied van Application Performance Management enorm interessant vinden en daarin uit willen blinken.

Wat is er nou mooier om te doen dan bovenstaande punten te combineren? Bij mij is er steeds meer een visie begonnen te ontwikkelen om collega’s te helpen en te motiveren de beste te worden in ons prachtige vakgebied. Maar alleen helpen is te vaag om iets op poten te zetten. Er is een duidelijke visie nodig. Met deze visie kunnen er stappen ondernomen worden om deze visie te verwezelijken.

Sinds vijf jaar ben ik me gaan specialiseren in wat ik zelf “Performance Profiling” ben gaan noemen. Als je het mij vraagt, is dit specialisme het neusje van de zalm in het Application Performance Management vakgebied. Performance Profiling stelt je in staat om vanuit het perspectief van de klant (“de website is wel erg traag…”) als het ware een blik onder de motorkap te werpen en daadwerkelijke de bron van de slechte klantervaring aan te wijzen. Met andere woorden, het is niet alleen mogelijk te constateren dat er iets niet goed zit, maar de exacte oorzaak kan achterhaald worden!

Binnen Ymor heb ik met mijn opgedane kennis en ervaring op dit gebied bijgedragen in het opzetten van de dienst “Ytune”. Langzamerhand ben ik gaan zien wat voor mogelijkheden er liggen met Ytune (commercieel gezien) maar ook voor de collega’s die ik wil helpen! De visie waar ik het eerder al over had, begon concretere vormen aan te nemen. Door een team van experts te vormen en te verder te ontwikkelen, wordt het mogelijk om toonaangevend te worden in de Application Performance Management. Dat is dan ook wat mijn visie is! Sleutelelement hierin zijn natuurlijk de mensen van dat team.

Sindsdien ben ik met een paar collega’s gaan brainstormen over de mogelijkheden van zo’n team. Samen met Roy Jansen (@royjn1981op twitter), Max Lans(loadtesting.nl) en Remco Sijtsma, die stuk voor stuk hun strepen verdiend hebben op het gebied van Performance Profiling, zijn de hoofdlijnen uitgewerkt. In een laatste bijeenkomst die we binnen een paar weken zullen hebben, zullen de laatste zaken besproken worden om voor de rest van Ymor naar buiten te treden en collega’s uitdagen deel te worden van een toonaangevend team binnen de wereld van Application Performance Management.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

[…] Top Posts Welkom!Leiderschap: een definitieDe start van een team […]

Pingback door Visie: hartstochtelijk en aanstekelijk « De reis…

[…] De start van een team […]

Pingback door Even pas op de plaats… om door te kunnen! « De reis…
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: