De reis…


Visie: hartstochtelijk en aanstekelijk
september 16, 2009, 16:28
Filed under: Visie | Tags: ,

Ik kwam laatst de volgende definitie van Visie tegen: “Visie is een beeld van de toekomst wat hartstocht oproept.” ~Bill Hybels.

Toen ik dat las, kon ik me daar gelijk in vinden. Dit is inderdaad wat een goede visie, die op een goede manier gebracht wordt, met mensen moet doen. Het is geweldig als mensen het beeld wat je voor ogen hebt bij het delen van je visie zelf ook gaan zien, en daar uiteindelijk voor willen gaan. Een visie kan zo aanstekelijk gaan worden. Natuurlijk is dit niet iets wat in een keer gebeurd, maar wat langzaam groeit bij het blijven delen van je visie.

Zo ver de theorie. Ik was verbaasd over de reacties die ik kreeg naar aanleiding van mijn vorige post “De start van een team” en met name de snelheid waarmee er met een geweldig nieuw idee gekomen werd .  Binnen een dag had ik de volgende discussie op twitter met een Ymor collega:

@martijnruff: afspraak gemaakt met #Ymor operationeel directeur Ad Ruiterman om nieuw #Ytune team door te spreken. Details later op http://bit.ly/mNkDh

@l_n_m: klinkt goed, al enig idee hoe je daar vorm aan wil gaan geven of moet ik dan je blog in de gaten houden? 😉

@martijnruff: de hoofdlijnen liggen er, maar moet nog wel kijken hoe alles zich uit gaat werken. We zijn natuurlijk ook flexibel en pragmatisch

@martijnruff: details wil ik helemaal af hebben en presenteren op de kwartaalmeeting, of als die te ver weg is, een andere #Ymor bijeenkomst

@l_n_m: Ben benieuwd naar de plannen. Hoop dat er ook zo’n team voor BAC en/of uCMDB komt, goed voor interne opleiding ook.

@l_n_m: dacht meteen: goed idee toen ik je bericht las, en mijn 2e idee was, dat zouden we voor meer disciplines moeten

@martijnruff: heb je al ideeën hoe zo’n BAC / uCMDB team er uit zou moeten zien? Ik houd je op de hoogte, hergebruik voor andere teams kan altijd

@martijnruff: klinkt iig als iets met zeer veel meerwaarde. Wellicht iets om mee te nemen in het gesprek met Ad?

@l_n_m: dus er springt wel wat mijn hoofd in, maar kan niet zeggen dat ik echt een concreet plan heb.

@martijnruff: maakt niet uit, plannen moeten zich ontwikkelen over de tijd. Je staat er ook niet alleen voor, wellicht eens brainstormen?


Deze collega zag wat we aan het opzetten zijn en kon dat gelijk koppelen aan zijn eigen werkzaamheden, die op een net iets ander terrein liggen. De uitspraak “dat zouden we voor meer disciplines moeten” is het eerste stukje van een nieuw plan wat verder ontwikkeld moet worden. Doordat hij dit met mij deelt, begon ik ook weer enthousiast te worden! Ik kon die nacht moeilijk in slaap komen, gewoon omdat mijn gedachten bezig bleven met het goede idee dit inderdaad voor meer disciplines te gaan doen! Zo werd het mij duidelijk hoe aanstelijk het delen van een visie kan zijn! Een mooie theorie is een ding, maar het in de praktijk ondervinden hiervan is super.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: