De reis…


Even pas op de plaats… om door te kunnen!
oktober 1, 2009, 23:09
Filed under: Team, Ymor | Tags: , , ,

Afgelopen dinsdag heb ik een meeting met Roy, Remco en Max (zie eerde post “de start van een team“) gehad om de laatste concrete acties uit te zetten waarmee we de start van het Ytune team wereldkundig kunnen maken. Naast een erg gezellige tijd was het een constructieve meeting, waarin het me opviel dat alle betrokkenen met goede en enthousiaste ideeën kwamen. Deze avond was er een van teamwork!

Het enige wat nog open stond waren een paar vragen waar het Ymor management antwoord op moest geven. Geen probleem, afgelopen donderdag had ik al een een uurtje gereserveerd staan om hier met onze Operationieel Directeur Ad Ruiterman en Business Unit Manager “Expert Consultancy” Herco Reinders over te praten.En daar zat een kleine inschattingsfout van mij. Dat we met het team alles behoorlijk ver uitgewerkt hadden, betekent dat binnen dat team alles duidelijk is. Buiten dat team is dat niet automatisch het geval bleek gisteren wel erg duidelijk. Eén uur werd zo uiteindelijk twee en een half uur.

Of ik dat erg vind? Totaal niet! Deze meeting dwong me om de basis van wat we doen nog eens goed uit te leggen, zodat een ‘buitenstaander’ kon begrijpen waar we mee bezig zijn. Door de tijd te nemen dit grondig uit te leggen, was de weg geopend om door te gaan. Daarnaast werden bestaande inzichten weer duideljker door het op het niveau van management uit te leggen.

We hebben inmiddels goedkeuring om volledig los te gaan met het opzetten van een Ytune team, om een team neer te zetten waar je U tegen zegt en wat de toon wil gaan zetten in het Application Performance Management werkgebied! Tijdens de kwartaalmeeting volgende week wordt de mogelijkheid gegeven aan de Ymor collega’s zich aan te melden voor het team, en wordt de eerste bijeenkomst aangekondigd. Het gaat nu dus echt beginnen!

Advertenties

6 reacties so far
Plaats een reactie

Een pas op de plaats is nooit fout, zeker niet als je daarna door kunt. Succes met het project en de eerste bijeenkomst! Spannend!

Reactie door JC

Hallo JC,

Dank voor je aanmoediging! Het is inderdaad spannend, maar ik heb er vooral heel veel zin in.

Groeten,
Martijn

Reactie door martijnruff

Ha Martijn,

dat belooft veel goeds, ik hoorde zojuist van Herco dat er een presentatie aan zit te komen, ik ben erg benieuwd!

Ik heb inmiddels ook de ervaring dat het juist erg goed is om het management iets uit te willen leggen. Je moet dan terug naar de kern, waar gaat het om? Met alle uitwerkingen achter de rug wil je nog wel eens vergeten waar het ook alweer om begonnen was.

Als je dat weer te pakken hebt wordt het overtuigen van anderen plotseling ook een stuk eenvoudiger!

Reactie door Martin Herrman

He Martin,

Goed om te horen dat het voor jou ook herkenbaar is.

Ik ben erg blij dat je positief over het hele verhaal bent. Daarnaast ben ik natuurlijk ook erg benieuwd wat we met z’n allen van jou kunnen leren als je bij het vervolg betrokken wilt zijn (of loop ik daarmee te hard van stapel?). Ik vermoed dat jij de collega’s veel kan leren over wat je de afgelopen jaren op communicatie-gebied aan ervaring hebt opgedaan.

We speken elkaar in ieder geval morgen.

Groeten,
Martijn

Reactie door martijnruff

Whoaha! Ik heb alleen een beeld van wat ‘Ytune’ zou kunnen zijn, maar voor een eerste meedenk-sessie ben ik altijd in.

Er is me inmiddels gevraagd om binnenkort een presentatie te geven, als je nog een leuk onderwerp weet (omdat jij denkt dat ik je daar iets over kan vertellen) is dat welkom 🙂

Tot morgen!

Reactie door Martin Herrman

Het wordt allemaal wel duidelijk na de presentatie, daar wil ik uitgebreid ingaan op de vraag “Wat is Ytune?”. Ik hoor dan wel of je erbij bent, maar als ik zo je reactie lees is je instelling in ieder geval goed.

Ik zal wel nadenken of ik een concreter voorbeeld voor een presentatie onderwerp voor jou. Je hoort nog van me 🙂

Reactie door martijnruff
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: